

Title of Meeting: NRW Board Meeting - Public

Date of Thursday 12th July 2018 Venue: Ocean Room,

Meeting: National Waterfront Museum, Swansea

Lunch To be provided

Time: Subject

9.30 1. Standard Board Business (20mins)

- Apologies for Absence

- Declaration of Interest and dealing with conflicts of interest

NRW Board Minutes and Action logs

Review Business Meeting Minutes, May 2018 (paper) Review Business Meeting Action Log, May 2018 (paper)

9.50 2. Local Presentation – issues, opportunities and challenges of managing the natural resources of the local area (40mins)

Sponsor: Gareth O'Shea Introduction: Martyn Evans Presenter: Paul Gibson

10.30Scrutiny3. Finance Update (paper) (15mins)

Sponsor: Kevin Ingram Presenter: Rob Bell

Summary:

Approve: Revisions to the Budget for 2018-19 in Quarter

Scrutinise: Financial performance for 2018-19.

Note: Items sent to Welsh Government for approval since the last Board meeting. Progress on the completion of the Annual Report

and Accounts for 2017-18.



10.45

Tea/Coffee (15mins)

11.00 Scrutiny 4. Governance Matters:

Minutes & Matters arising from previous Statutory Sub Committees and other reports (60mins)

Minutes and update reports to be tabled

 People and Remuneration Committee - Paul Williams (30mins) Including:

Minutes of Committee Meeting for ratification March 2018 (paper) Report/ Minutes June 2018 (paper)

For Board ratification:

- Well-being, Health and Safety Annual Report
- Well-being, Health and Safety Strategy
- Well-being, Health and Safety Update
- Welsh Language Annual Report (Ashleigh Dunn/Tim Jones)
- Audit and Risk Assurance Committee Karen Balmer (10mins) Minutes of Committee meetings for ratification March 2018 Report/Minutes June 2018
- Flood Risk Management Advisory Group
 — Madeleine Havard (10mins)

Report from Meeting held on 21st May 2018

- Protected Areas Committee Andy Middleton (no report required – Committee not met since last Board meeting)
- Wales Land Management Forum Zoe Henderson (no report required – Committee not met since last Board Meeting)
- Enterprise Sub-Group Kevin Ingram (Chair) (5mins) (Report)
- JNCC Madeleine Havard (5mins)
 Report from meeting 6th/7th June 2018

12.00

Break (10mins)



12.10 Decision 5. Review of the Use of Firearms on Land Managed by NRW (Paper / presentation) (60mins)

Sponsor: Ceri Davies

Presenter: Michelle Van-Velzen/Chris Tucker Author: Michelle Van-Velzen/Chris Tucker

Summary: The Review of the Use of Firearms on land Managed by NRW (the Review) has been completed and the Board are asked to consider its recommendations and agree a Position Statement for

NRW.

13.10 **Lunch (30mins)**

13.40 Decision

6. New fishing controls for the cross-border rivers Dee and Wye (paper) (30mins)

Sponsor: Ceri Davies Presenter: Pete Gough Author: Pete Gough

Summary:

We will be seeking approval from the Board for a NRW application to be made to the Cabinet Secretary for confirmation of new salmon and sea trout fishing byelaws in the cross-border rivers Dee and Wye.

This is the same principle as that of the paper to the January Board covering 'all Wales' byelaws. The cross-border byelaws are different in that they are pursued at the same time with Environment Agency that manages the catchments in England.

14.20	7. Any Other Business (10mins)
14.30	8. Close of Formal Meeting
14.30	9. Public Review/Comments (20mins)



14.50 10. Depart